Regressietherapeut Rob van Aert

Onzekerheid (3)

slavenCarmen is een jonge vrouw die geen geweldig zelfbeeld heeft.

Tijdens een van de sessies komt zij terecht in het leven van een jonge zwarte slavin - Lilly - die kindermeisje is in een groot huis in het zuiden van de Verenigde Staten. Het is het midden van de 19e eeuw en ze is in slavernij geboren. Haar baas, ze noemt hem 'master William' is geen zachtzinnig heerschap die haar meestal aanspreekt met 'hond' of 'hoer'. Ze krijgt vaak slaag.

Op een gegeven moment - ze is dan een jaar of vijfentwintig - besluit ze 's nachts weg te lopen. De vreugde is slechts van korte duur want binnen een dag wordt ze weer gevonden en teruggebracht. Master William is niet blij met haar wegloopactie en laat dat blijken door haar voor het oog van de andere slaven een pak slaag te geven zoals ze nog niet eerder heeft gehad. Hij slaat haar met een ijzeren pook en trapt haar bovendien waar hij haar maar raken kan. Uiteindelijk blijft ze dood liggen.

Carmen begrijpt waar haar slechte zelfbeeld vandaan komt en dat dit in het hier-en-nu niet meer klopt. Ze voelt zich na dit inzicht direct al een stuk beter.

pijl naar links pijl naar rechts

© 1999 - 2022 Teksten en/of afbeeldingen van deze website mogen uitsluitend worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt met mijn voorafgaande toestemming.