Regressietherapeut Rob van Aert

Pijn in arm

Trudy (ca 40) heeft al enige jaren last van pijn in haar linker bovenarm. De pijn is kort na haar echtscheiding begonnen en artsen hebben geen oorzaak bij haar kunnen vinden.

Tijdens de herbeleving (er was slechts één sessie nodig) komt zij terecht in het leven van een jongen van een jaar of twaalf. Hij maakt deel uit van een boerengezin dat regelmatig met paard en wagen zelf verbouwde gewassen naar de markt brengt. Tijdens een van deze ritten wordt het gezin overvallen door een stel struikrovers. De rovers brengen de gezinsleden om, behalve de jongen die weet weg te kruipen onder de wagen. Hij heeft alleen een houw met een zwaard opgelopen in zijn linker bovenarm. Vanaf dat moment staat hij alleen in de wereld en de conclusie die hij trekt is: 'als ik alleen ben krijg ik pijn in m'n arm'.

Trudy begrijpt dat deze conclusie in het hier-en-nu niet meer geldig is en dat deze nu geen invloed meer hoeft te hebben op haar gezondheid. Na enkele dagen verdwijnt de pijn en deze is sindsdien (ik sprak haar enige tijd geleden nog) niet meer teruggekomen.

pijl naar links pijl naar rechts

© 1999 - 2022 Teksten en/of afbeeldingen van deze website mogen uitsluitend worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt met mijn voorafgaande toestemming.