Regressietherapeut Rob van Aert

Angst voor mannen

slavenmarktVera is een vrouw van begin veertig die een overmatige angst heeft voor mannen. Haar belangrijkste gedachten in dit verband zijn 'mannen zijn eng' en 'mannen zijn niet te vertrouwen'. Opmerkelijk is dat ze in haar huidige leven geen enkele vervelende ervaring met mannen heeft gehad. Ze is ruim twintig jaar getrouwd en heeft een goede relatie met haar echtgenoot.

Tijdens de sessie die we aan dit onderwerp wijden ervaart ze zichzelf ergens in Frankrijk in de 17e eeuw als een vrouw die getrouwd is met een bruut van een kerel. Hij slaat en terroriseert haar voortdurend. Als ze hem een dochter baart in plaats van de door hem gewenste zoon nemen zijn agressie en daarmee gepaard gaand geweld in hevigheid toe. Uiteindelijk slaat hij haar zo hard met een kolenschep op het hoofd dat ze als gevolg ervan sterft.

Tijdens de zelfde sessie doemt een ouder leven op in de Romeinse tijd waar ze een meisje is van een jaar of twaalf dat als slavin wordt verkocht. Door haar eigenaar wordt ze dagelijks geslagen en ze wordt regelmatig door hem en anderen verkracht. Rond haar 35e, als ze kennelijk onaantrekkelijk geworden is, wordt ze weggestuurd. Een paar jaar later sterft ze als bedelares op straat aan longontsteking.

Vera begrijpt nu waar haar gedachten over mannen vandaan komen. Die gedachte werkt meteen al heel bevrijdend.

pijl naar links pijl naar rechts

© 1999 - 2022 Teksten en/of afbeeldingen van deze website mogen uitsluitend worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt met mijn voorafgaande toestemming.