Regressietherapeut Rob van Aert

Ziek na sporten

raceJaap (medio 30) heeft last van een opmerkelijk probleem. Als hij gesport heeft (hardlopen of iets dergelijks) wordt hij korte tijd daarna ziek (griepachtige verschijnselen).

Tijdens de sessie die we aan dit probleem wijden komt hij terecht in het leven van de Romeinse wagenrenner Marcus. De populaire Marcus wint vaak en hij is dan ook een van de favorieten. Na een van zijn overwinningen wordt hij uitgenodigd voor een banket bij de gouverneur. Na het drinken van een beker wijn voelt hij zich erg ziek worden en kort daarna sterft hij ter plekke. Marcus realiseert zich dat hij vergiftigd is, waarschijnlijk door een afgunstige rivaal.

Het is voor Jaap direct duidelijk dat hij van de sterfervaring van Marcus de overtuiging 'na sporten word ik ziek' heeft meegenomen en dat hij daar nog steeds last van heeft. Dat dit inzicht voldoende is, blijkt als hij mij twee weken later laat weten, dat hij verschillende keren heeft gesport en dat hij nergens meer last van heeft gehad.

pijl naar links

© 1999 - 2022 Teksten en/of afbeeldingen van deze website mogen uitsluitend worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt met mijn voorafgaande toestemming.