Regressietherapeut Rob van Aert

hospitaalSmetvrees

Nel is een vrouw van middelbare leeftijd die al haar hele leven last heeft van smetvrees. Alleen al bij de gedachte dat iets vuil zou kunnen zijn raakt ze totaal in paniek.

Al vrij snel in de sessie (er is er slechts één nodig) die we aan dit probleem wijden, komt ze terecht in het leven van een vrouw die ernstige brandwonden oploopt bij een brand. Ze komt in een - volgens onze normen - primitief ziekenhuis terecht waar men haar wonden zo goed mogelijk tracht te verzorgen. Van regelmatig verband verschonen heeft men echter nog niet gehoord. Het resultaat is dat de patiënt een infectie krijgt waaraan ze met hoge koorts sterft.

Nel begrijpt nu waar haar angst voor vuil vandaan komt en dat ze hier-en-nu niet meer bang hoeft te zijn dat ze van elk smetje doodgaat. Een week later meldt ze dat haar probleem volledig is verdwenen. Via een vriendin die ze een paar jaar later naar me toestuurt, laat ze weten dat het nog steeds heel goed met haar gaat en dat ze nooit meer last heeft gehad van smetvrees.

pijl naar links pijl naar rechts

© 1999 - 2022 Teksten en/of afbeeldingen van deze website mogen uitsluitend worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt met mijn voorafgaande toestemming.