Regressietherapeut Rob van Aert

nonProbleem met seks (2)

Francien is een jonge vrouw die zich seksueel enorm geblokkeerd voelt. Zij vindt het erg onplezierig als iemand op haar ligt en ze zegt letterlijk 'ik heb het gevoel dat ik niet mag genieten van seks'.

Tijdens een van de sessies die we aan dit probleem wijden ervaart zichzelf enige eeuwen terug als een non in een klooster. Een van de belangrijke zaken waar ze daar regelmatig op wordt gewezen is dat ze niet aan zichzelf mag zitten, op straffe van hel en verdoemenis. Enige jaren later wordt het klooster overvallen door een stel ridders - zoals Francien ze noemt - die zich echter niet erg ridderlijk gedragen. De nonnen worden verkracht, gemarteld en vermoord.

Francien beseft dat de les die ze destijds als non heeft geleerd ('ik mag niet genieten van seks') nu niet meer geldt en dat seks niet langer geassocieerd hoeft te zijn met dwang/geweld/pijn. Als ik haar een paar maanden later weer spreek is het probleem zo goed als verdwenen.

pijl naar links pijl naar rechts

© 1999 - 2022 Teksten en/of afbeeldingen van deze website mogen uitsluitend worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt met mijn voorafgaande toestemming.