Regressietherapeut Rob van Aert

Probleem met seks (1)

Dit voorbeeld is afkomstig uit het boek Herinnering van Roger Woolger. Melinda had verscheidene therapeuten geraadpleegd omdat ze niet in staat was nauwe relaties aan te gaan met mannen en bijna frigide als het tot seksueel contact kwam. Op haar elfde is ze aangerand door een buurjongen die haar intiem heeft betast.

Tijdens een sessie ervaart ze dat ze in een leven als boerenmeisje van een jaar of elf in een schuur ergens in Rusland door zes of zeven soldaten wordt verkracht. Tijdens de verkrachting probeert ze zich geestelijk en lichamelijk af te sluiten van wat er met haar gebeurt. Het is zeer verwarrend voor haar dat ze tijdens de verkrachting, waar geen eind aan lijkt te komen, naast pijn ook genot ervaart. Ze wordt zwanger als gevolg van de ervaring, brengt haar zoontje alleen groot, vermijdt vanaf dat moment elk contact met mannen en ze sterft jong aan een besmettelijke ziekte.

Terugkijkend beseft Melinda dat ze altijd als het ware bevriest zodra ze alleen maar wordt aangeraakt, dat ze altijd op een af andere manier afwezig is bij seks, dat ze altijd fantasieën heeft gehad over het schoppen van mannen, etc.

pijl naar links pijl naar rechts

© 1999 - 2022 Teksten en/of afbeeldingen van deze website mogen uitsluitend worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt met mijn voorafgaande toestemming.