Regressietherapeut Rob van Aert

Reuma

reumaAstrid is een vrouw van begin twintig die sinds haar kindertijd tobt met haar gezondheid. Ze heeft o.a. last van reuma, vooral in haar vingers en haar polsen. Tijdens de puberteit is het wat minder geworden, maar de laatste jaren wordt het weer erger.

Ze maakt vlot contact met de ervaringen uit haar verleden. Als eerste doemt het leven op van een vrouw met een Aziatisch uiterlijk. Haar hand wordt er afgehakt omdat ze iets heeft gestolen. Het volgende leven dat Astrid zich herinnert is dat van een man die zijn brood verdient als pianist. Tijdens de belangrijkste ervaring die naar boven komt wordt hij geconfronteerd met een grote hond die een van zijn vingers afbijt. Hij kan daarna niet meer spelen. Ten slotte doemt het leven op van een vrouw die op het land werkt. Haar man werkt als mijnwerker, ze hebben het niet breed. Tijdens het werken op het land gebeurt er een ongeluk met een of ander apparaat (wat precies wordt niet duidelijk) waarbij ze haar vingers verwondt. De medische verzorging is in die tijd nog niet zo best en de zaak gaat ontsteken. Het eindigt ermee dat al haar vingers eraf moeten.

Persoonlijk had ik na deze sessie niet het gevoel dat we de echte kern van het probleem hadden gevonden, maar tot mijn verrassing krijg ik een paar maanden later een brief van haar waarin ze o.a. schrijft: 'Met de reuma gaat het goed. Ik kan eigenlijk alles weer. Er komt ook steeds meer kracht in m'n armen en handen. Bij het laatste bezoek aan de reumatoloog was mijn bloedbezinking goed. Dat geeft aan dat er geen ontstekingen zijn. Ik hoef niet meer terug te komen'.

pijl naar links pijl naar rechts

© 1999 - 2022 Teksten en/of afbeeldingen van deze website mogen uitsluitend worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt met mijn voorafgaande toestemming.