Regressietherapeut Rob van Aert

Pijn in knie

Sylvia heeft al vanaf haar kindertijd last van een stekende pijn in haar rechter knie.

We besteden een aantal sessies aan dit hardnekkige probleem. Tijdens de eerste sessie ervaart ze zichzelf als een man van een jaar of dertig die duelleert om een vrouw. Hij wordt door zijn tegenstander in zijn knie geschoten.

Tijdens de tweede sessie is ze een jongeman die met zijn sportwagen veel te snel rijdt en in hardhandige 'aanvaring' komt met een tractor. Hij overleeft dit ongeluk, maar o.a. zijn knie is ernstig gekwetst. Hij blijft daar de rest van zijn leven last van houden.

Het probleem met de knie wordt na deze sessies niet minder. Reden waarom we er nog een keer aandacht aan besteden. Deze keer komt ze in het leven terecht van een man in de Romeinse tijd die aan een kruis wordt opgehangen (nee, hij is niet Christus). De reden ervoor krijgen we niet helder. Een van de soldaten schept er kennelijk genoegen in een speer in de inmiddels beruchte knie te steken.

Tijdens de vierde en laatste sessie ervaart ze zichzelf als een boer in het midden van de negentiende eeuw die door een koets wordt overreden. Een van de wielen van de koets rijdt dwars over zijn knie, iets wat de koetsier trouwens zeer komisch blijkt te vinden.

Kennelijk hebben we voldoende aandacht aan dit probleem geschonken want de pijn in de knie is nu verdwenen en niet meer teruggekomen (hoorde ik van een cliënt die ze onlangs naar mij verwees).

pijl naar links pijl naar rechts

© 1999 - 2022 Teksten en/of afbeeldingen van deze website mogen uitsluitend worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt met mijn voorafgaande toestemming.