Regressietherapeut Rob van Aert

Maagpijn

Kitty (55) was een van mijn eerste cliënten toen ik destijds mijn praktijk startte. Ze tobt al jaren met haar gezondheid. Een van de problemen is dat ze sinds lange tijd last heeft van pijn in haar maag. Artsen kunnen echter niets bij haar vinden en hebben haar verteld 'u mankeert niets'.

Tijdens een sessie gaat ze terug naar de Middeleeuwen. Het betreft het leven van een kruidenvrouwtje dat ergens in een simpele hut woont. Een van haar 'klanten' is kennelijk niet tevreden want op een gegeven moment ervaart ze zichzelf liggend op haar rug terwijl een boze man een puntige 'stok' in haar maag steekt. Dit steken gaat vergezeld van de woorden 'verrot maar'. Ze sterft ter plekke een langzame pijnlijke dood.

Ik laat Kitty de woorden 'verrot maar' teruggeven aan haar belager. Zij begrijpt dat haar maagpijn niet in het hier-en-nu thuishoort. Deze ene sessie was voldoende want een paar maanden later krijg ik een kaart van haar: 'tot op heden geen pijn gehad. Ik ben onuitsprekelijk gelukkig, het is net of ik opnieuw ben gaan leven.'

pijl naar links pijl naar rechts

© 1999 - 2022 Teksten en/of afbeeldingen van deze website mogen uitsluitend worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt met mijn voorafgaande toestemming.