Regressietherapeut Rob van Aert

Watervrees (hydrofobie)

Het probleem van Dinie is simpel: ze heeft al haar hele leven een panische angst voor water. In een zwembad met veel lawaaiige mensen om haar heen is het op z'n hevigst.

Tijdens een sessie blijkt ze in een vorig leven zeeman te zijn geweest op een houten zeilschip. Op een gegeven moment ontstaat er brand op dat schip. Op een houten zeilschip dat in brand staat is er uiteraard maar een uitweg: overboord, het water in. Het is een zeer traumatische situatie met veel gillende mensen om hem heen. Hij kan niet zwemmen en verdrinkt. De ervaring is niet verwerkt en de conclusie die hij op het moment van sterven trekt is 'water is fataal'.

Deze conclusie werkt nog steeds door in het leven van Dinie, ze is er als het ware mee geboren. En deze onbewuste overtuiging zorgt ervoor dat ze al panisch wordt zodra ze tot haar knieën in het water staat. Na de sessie duurt het nog zes weken, voordat Dinie naar een zwembad durft te gaan, maar de watervrees blijkt dan volledig te zijn verdwenen.

pijl naar links pijl naar rechts

© 1999 - 2022 Teksten en/of afbeeldingen van deze website mogen uitsluitend worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt met mijn voorafgaande toestemming.