Regressietherapeut Rob van Aert

Eczeem

Pierre (begin 30) heeft al vanaf zijn kindertijd last van een hardnekkig eczeem over zijn hele lichaam. Hij kan ook absoluut niet tegen de zon. In stressvolle situaties wordt het probleem erger. Hij heeft het hele medische circuit al doorlopen, maar tot nu toe heeft niets geholpen. Dit pijnlijke probleem beheerst zijn hele leven; hij staat ermee op en gaat ermee naar bed. Ook in de therapie blijkt het probleem hardnekkig te zijn. Er zijn maar liefst vijftien sessies nodig om het probleem voorgoed de wereld uit te helpen, wat voor regressietherapie uitzonderlijk veel is. Er blijken dan ook nogal wat ervaringen met dit probleem verbonden te zijn.

brandstapelDe eerste ervaring die opdoemt, is van een jonge vrouw die rond 1600 ergens in Frankrijk als 'heks' wordt verbrand. In een tweede ervaring is Pierre een man van begin dertig die met kettingen ligt vastgebonden in een martelkamer. Twee beulen scheppen er veel genoegen in om gloeiend hete 'strijkijzers' tegen zijn gezicht te drukken. De man zou 'opstandig' zijn geweest en wordt op deze manier tot de orde geroepen. Volgens de cliënt wordt hij vervolgens vrijgelaten, maar ik vermoed dat dit 'wishful thinking' is. In een derde ervaring is hij een vrouwelijke arts. Het is weer in Frankrijk, maar nu rond 1700. Op een gegeven ogenblik wordt het huis van de vrouw 's nachts in brand gestoken doordat er brandende fakkels naar binnen worden gegooid. De reden daarvoor wordt niet duidelijk, maar het hele gezin komt om in de brand. In weer een andere ervaring is hij een vrouw van tegen de vijftig (Emma) die bij het haardvuur zit te handwerken. Op een gegeven moment vliegt de rok van de vrouw in brand. Ze probeert het vuur uit te krijgen, maar dat lukt haar niet en ze verbrandt.

We zijn intussen enkele sessies verder en de relatie tussen het eczeem en de verbrandingservaringen in de vorige levens is nu wel duidelijk. Het eczeem begint dan ook te verminderen, maar het verdwijnt nog niet volledig, wat normaal gesproken toch het geval zou moeten zijn. Het probleem komt af en toe (vooral bij stress) zelfs in volle hevigheid terug. Daarom besluiten we verder te graven in Pierre's verleden. We komen nu een ervaring tegen van een vrouw van in de veertig die lijdt aan de pest. Ze heeft grote lelijke zweren in haar gezicht. Ze sterft kort daarna. Daarna komen we weer een vrouw 'tegen' die een open wond aan haar been heeft. Het is begin 20e eeuw en ze sterft aan de infectie. Vervolgens vinden we het leven van Juliette, een meisje van vijftien die ziek in bed ligt. De ziekte die Pierre beschrijft doet aan rode hond denken. Hoewel de ouders welgesteld zijn en kosten noch moeite worden gespaard om alle noodzakelijke medische hulp voor hun dochter te krijgen, bezwijkt Juliette aan de ziekte.

ziekenhuisNa deze sessies treedt er opnieuw enige verbetering op met betrekking tot het eczeem, maar totale genezing blijft nog steeds uit. Pierre is gelukkig niet iemand die snel het bijltje erbij neergooit, temeer daar hij merkt dat de sessies resultaat opleveren. Maar veel andere cliënten zouden allang hebben afgehaakt. In de eerstvolgende sessie doemt de ervaring op van een jonge vrouw die zich verstopt in een schuur. Een aantal mensen is naar haar op zoek, omdat ze ervan wordt beschuldigd de man van een andere vrouw te hebben verleid. Ze wordt natuurlijk gevonden en de schuur wordt in brand gestoken. Uiteraard overleeft ze ook deze ervaring niet. Vervolgens komt er een ervaring naar boven van een vrouw van rond de vijfentwintig (Nina) die in een 'ziekenhuis' ligt met een brandwond, althans daar lijkt het op. Waardoor de wond veroorzaakt is, wordt niet duidelijk, maar ze sterft onder hoge koorts in het ziekenhuisbed. Dan stuiten we op Amalia (14) die zich met een aantal mensen in de kelder van een brandend huis heeft verstopt. Men is in de slaap verrast en ontsnappen is onmogelijk. Amalia stikt in de rook. Daarna komt de ervaring naar boven van Nadia (ca 20) die een moeder heeft die - op z'n zachtst gezegd - een tikje in de war is, want ze steekt het huis in brand met dochterlief erin. Amalia had namelijk plannen om zelfstandig te gaan wonen en moeder wil niet 'in de steek worden gelaten'. Daarna doemen nog een aantal verbrandingservaringen op. Ik ga ze niet meer allemaal beschrijven, aangezien het meer is van hetzelfde.

Het uiteindelijke resultaat van alle inspanningen is dat Pierre op dit moment al enige tijd volledig eczeemvrij is. Het spreekt vanzelf dat hij daar onuitsprekelijk gelukkig over is. Zijn dermatoloog begrijpt overigens niets van de 'wonderbaarlijke genezing', maar hij heeft hem gezegd dat hij niet meer terug hoeft te komen. Hij heeft ook al enige malen in de zon gezeten, zonder dat hij daar nadelige gevolgen van heeft ondervonden.

pijl naar links pijl naar rechts

© 1999 - 2022 Teksten en/of afbeeldingen van deze website mogen uitsluitend worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt met mijn voorafgaande toestemming.