Regressietherapeut Rob van Aert

Astma

An is een jonge vrouw van begin 30 die al vanaf haar geboorte astmatisch is. Toen ze rond haar 24e op zichzelf ging wonen is dit zeer verergerd. Als ik haar vraag dit probleem in een paar woorden samen te vatten zegt ze 'ik stik'.

Ze heeft in eerste instantie erg veel moeite in contact te komen met de ervaring uit haar verleden die de oorzaak is van dit probleem. Maar uiteindelijk doemt er een vorig leven op van een meisje van een jaar of veertien dat alleen in een park aan het wandelen is. Ondanks dat het regent is ze vrolijk. Plotseling verschijnt er een man die haar de weg verspert en haar beetpakt. Hij gooit haar op de grond en verkracht haar. Ze verzet zich hevig, maar de man is te sterk voor haar. Om te voorkomen dat ze gilt knijpt hij haar keel dicht. Dat doet hij iets te stevig want het meisje stikt.

An begrijpt nu waar haar astma vandaan komt (nog steeds het gevoel van stikken) en vooral waarom het rond haar 24e, toen ze het veilige ouderlijk huis verliet, veel erger is geworden. Tegelijk beseft ze dat het benauwde gevoel niet meer in het hier-en-nu thuishoort.

pijl naar links pijl naar rechts

© 1999 - 2022 Teksten en/of afbeeldingen van deze website mogen uitsluitend worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt met mijn voorafgaande toestemming.