Regressietherapeut Rob van Aert

Artrose

Angelique heeft sinds een jaar of tien last van een pijnlijke artrose in haar beide knieën. Ze is al op leeftijd en heeft nogal wat moeite om contact te maken met haar onbewuste herinneringen.

brandstapelTijdens de derde sessie die we aan dit probleem wijden doemt er een ervaring op waar ze als 'heks' (ik kom ze nogal eens tegen in mijn praktijk) op de brandstapel wordt verbrand. De hitte van het vuur voelt ze vooral in haar knieën.

Een andere ervaring doet haar ergens in de achttiende eeuw belanden, waar ze een vrouw is die in een rijtuig zit waarvan het paard om onbekende reden op hol slaat. Ze wordt uit het rijtuig geslingerd en een van de wielen rijdt over haar beide knieën. De pijn zal gedurende de rest van haar leven niet verdwijnen.

Angelique begrijpt dat de pijn in haar knieën niet in het hier-en-nu thuishoort en dat ze dit in haar verleden kan achterlaten. Die gedachte geeft al meteen verlichting.

pijl naar links pijl naar rechts

© 1999 - 2022 Teksten en/of afbeeldingen van deze website mogen uitsluitend worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt met mijn voorafgaande toestemming.