Regressietherapeut Rob van Aert

Anorexia/boulimia

Ria (begin 30, slank) heeft last van een aantal problemen, vooral met betrekking tot haar gezondheid. Er zijn een paar zaken die er uitspringen. Sinds haar 17e heeft ze een hevige angst om te dik te zijn. Daarnaast heeft ze regelmatig last van vreetbuien. Ze propt zich dan helemaal vol en braakt vervolgens alles weer uit. Ook heeft ze een afkeer van seks ('ik kan er niet van genieten'), een gebeuren wat bij haar geassocieerd is met dwang/geweld. Rond haar 21e heeft ze haar eerste serieuze relatie en seksuele ervaring had. Ze is overigens zeer sceptisch t.a.v. de gedachte van reïncarnatie!

Ik doe in totaal acht sessies met haar, waarbij ze - ondanks haar scepsis - meestal vlot in vorige levens terecht komt. Tijdens de eerste sessie ervaart ze zichzelf rond 1800 als een bejaarde vrouw die door haar man wordt verlaten omdat hij haar te dik vindt. Ze kan dit niet verdragen en ze hangt zichzelf op, waarbij ze sterft met de gedachte 'ik ben te dik'. Ze kan trouwens in het hier-en-nu ook niet tegen coltruien (touw om haar nek).

In de volgende sessie (ze voelt zich al een stuk rustiger) gaat Ria ca 100 jaar verder terug in de tijd. Ze is deze keer een erg dikke (ze is zwanger) vrouw van rond de dertig die in het kraambed sterft. Opmerkelijk is dat ze in het hier-en-nu ook heel bang is om kinderen te krijgen. Als ik haar vraag wat het ergste is wat kan gebeuren als je een kind krijgt, zegt ze 'dan ga je dood'.

Een half jaar na de laatste sessie krijg ik een kaartje van haar met de tekst 'bedankt, ik geniet weer van het leven'.

pijl naar links pijl naar rechts

© 1999 - 2022 Teksten en/of afbeeldingen van deze website mogen uitsluitend worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt met mijn voorafgaande toestemming.