Regressietherapeut Rob van Aert

Angst voor afwijzing

Rita (eind 30) is sinds ze zich kan heugen bang om door mensen te worden afgewezen. Ze vindt de mening van mensen heel belangrijk en ze het probeert het hen zo veel mogelijk naar de zin te maken. Ze is ook erg bang dat mensen haar te emotioneel zullen vinden.

Tijdens de sessie die we aan dit probleem wijden doemt het leven op van een achtjarig blond jongetje (Pierre) dat nogal meisjesachtige trekken vertoont. Dat is ook de reden dat Reina in eerste instantie denkt met een meisje van doen te hebben. De strenge vader van Pierre ergert zich hevig aan Pierres 'onmannelijke' gedrag en hij laat dit dan ook dagelijks op een gewelddadige manier blijken. Het jongetje voelt zich hopeloos en zou zichzelf graag willen veranderen om bij zijn vader in de smaak te vallen. Zijn ellendige leven eindigt als de vader hem tijdens een van zijn driftbuien met een pook op het hoofd slaat.

Reina begrijpt dat zij zich hier-en-nu nog steeds even angstig gedraagt als Pierre en dat ze onbewust bang is om op dezelfde manier aan haar eind te komen als mensen haar slecht beoordelen. Uiteraard is de kans daarop nu erg klein en een maand later meldt ze dan ook dat ze zich al een stuk beter voelt.

pijl naar links pijl naar rechts

© 1999 - 2022 Teksten en/of afbeeldingen van deze website mogen uitsluitend worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt met mijn voorafgaande toestemming.