Regressietherapeut Rob van Aert

Angst om kinderen te krijgen

Frank (begin 30) komt in eerste instantie bij me in therapie vanwege zijn onzekerheid. Wat daarnaast echter nogal wat problemen in zijn huwelijk geeft is het feit dat hij beslist geen kinderen wil. Hij kan daar geen verklaring voor geven. Hij heeft ook een enorme - schijnbaar onverklaarbare - aversie tegen alcohol.

Tijdens een sessie komt het vorige leven van een man aan het begin van de vorige eeuw naar boven. Rond zijn dertigste verliest hij een kind door een ongeluk. Hij blijft het verdriet over dit verlies vasthouden en hij raakt aan de drank. Een paar jaar later rijdt hij onder invloed van alcohol met zijn fiets in de sloot en hij verdrinkt.

Frank begrijpt nu waarom hij zo bang is om kinderen te krijgen. In feite is het angst om ze weer te verliezen. Hij begrijpt dat de kans daarop nu natuurlijk klein is. De oorzaak van zijn aversie tegen alcohol is hiermee eveneens duidelijk geworden.

Een jaar later krijg ik een kaartje van zijn vrouw: 'Vorig jaar zijn Frank en ik bij jou geweest voor therapie. Ik weet niet of je het nog weet, maar Frank had o.a. een probleem met kinderen. Hij wilde ze niet! De therapie heeft heel erg goed geholpen. We zijn heel erg gelukkig samen en half november verwachten we ons eerste kindje. Ons geluk kan niet op.'

pijl naar links pijl naar rechts

© 1999 - 2022 Teksten en/of afbeeldingen van deze website mogen uitsluitend worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt met mijn voorafgaande toestemming.