Regressietherapeut Rob van Aert

Angst om gekwetst te worden

wolvenTrees (40) is erg onzeker; ze is o.a. erg bang om gekwetst te worden. Als kind was ze erg bang voor honden. Trees heeft erg veel moeite om contact te maken met de ervaringen uit haar verleden en er zijn dan ook enkele sessies nodig om haar bij de ervaring te brengen die de oorzaak is van haar probleem.

Er doemt dan een leven op van een meisje van een jaar of achttien dat ergens in een bosachtige omgeving bezig is in een mand planten te verzamelen. Op een gegeven moment hoort ze gegrom achter zich. Als ze omkijkt, ziet ze een aantal wolven (Trees noemt ze in eerste instantie honden). Het meisje vlucht in paniek, maar struikelt en wordt door de wolven verscheurd.

Trees begrijpt dat haar angst om gekwetst te worden een letterlijk gevolg is van de ervaring met de wolven. Tegelijk begrijpt ze waarom ze als kind zo bang was voor honden.

pijl naar links pijl naar rechts

© 1999 - 2022 Teksten en/of afbeeldingen van deze website mogen uitsluitend worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt met mijn voorafgaande toestemming.