Regressietherapeut Rob van Aert

Acne

houtgravure

Danielle (30) heeft sinds haar kindertijd last van een ernstige vorm van acne welke na de puberteit is gebleven. Ze vindt zichzelf erg lelijk, hoewel er een aantrekkelijke jonge vrouw tegenover me zit. Dat zelfbeeld heeft uiteraard ook gevolgen gehad voor de relaties die ze in haar leven heeft gehad: die waren geen van alle erg succesvol.

Tijdens een sessie die we op dit probleem 'doen' komt ze in een leven terecht van een jonge vrouw ergens in de zeventiende eeuw op een plek waar pest heerst. Haar echtgenoot is al aan de ziekte gestorven en zelf is ze ook ziek. Ze heeft lelijke puisten in haar gezicht wat ze voor haar omgeving tracht te verbergen. Enige tijd later sterft ze ergens alleen.

Danielle begrijpt dat ze haar acne en de gedachte 'ik ben lelijk' heeft meegenomen uit het vorige leven waar de pest haar gezicht had ontsierd. Dat inzicht blijkt voldoende te zijn, want als ik haar drie weken later terugzie moet ik goed kijken om nog iets van haar vroegere probleem te kunnen zien.

 pijl naar rechts

© 1999 - 2022 Teksten en/of afbeeldingen van deze website mogen uitsluitend worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt met mijn voorafgaande toestemming.